22 sept. 2010

Port Aventuraaaa! Adrenalina maxima si distractie cat cuprinde!

La plecarea din Barcelona catre Benidorm, am facut o oprire de o jumatate de zi la Port Aventura, stiind deja ce ne astepta acolo. O tona de distractie!

Port Aventura este cel mai mare parc de distractii din Spania si primul parc tematic Universal Studios din Europa iar anul acesta a implinit 15 ani de existenta.  Situat pe coasta Marii Mediterane (Costa Dorada), la 120 km de Barcelona, (am ajuns dis de dimineata pe la 9:00 si am facut o ora cu masina), parcul este structurat pe cinci zone de atractie: Mediteraniaa, Polinezia, China, Mexic si zona Western.

La intrare in Port Aventura te intampina Ciocanitoarea Woody, mascota parcului

Desi era dimineata, oamenii zambind pana la urechi si chicotind, veneau din toate partile. Am platit biletele de intrare in parc (44 de euro/persoana), bilete care iti dadeau liber acces la orice atractie. Insa cozile erau ataaaat de mari incat ne-ar fi venit randul la o ora. Asa ca ne-am dus frumusel inapoi la casa, si am mai cumparat cate un "add-on" la bilet, in valoare de 23 euro/persoana, prin care aveam acces expres la 8 atractii majore (acces expres insemnand ca era o alta zona prin care aveai acces la fiecare atractie, si in 5 minute erai gata de distractie). Mai exista posibilitatea de a cumpara bratari expres, (se mai platea pe langa bilet inca 36 de euro), cu care aveai acces nelimitat la toate distractiile, de dimineata pana la miezul noptii (insa cum noi puteam sa stam numai pana la ora 16:00, am facut bine ca am ales semi-expres).

Vreau sa va mai spun ca pe langa atractiile ce te umpleau de adrenalina, existau restaurante cu specific (mediteranean, chinezesc, mexican etc), spectacole (cu papagali, cu dansatori hula-hula, dansuri chinezesti etc etc erau multeeee ca-ti trebuia 2 zile sa le vezi pe toate) si daca doreai sa te cazezi in buricul targului cum s-ar zice, aveau si hoteluri tematice!!!!! Ceva extraordinar! Am intrat intr-un hotel western de curiozitate si am avut uimirea si incantarea totadata sa constat ca totul era ca in filmele western, mobila, decoruri, ospatari si receptionere!
O alta chstie interesanta in acest parc era ca, atunci cand te dadeai intr-un roller-coster de exemplu, undeva pe drum (nu am observat ca mai mult stateam cu ochii inchisi de frica :)  ), era o camera care iti facea instantanee. Iar cand terminai cursa puteai achzitiona fotografia pentru 7 euro. Nu puteti sa va imaginati ce fete avem in unele dintre ele!

Am facut multe fotografii prin acest mininat parc, am facut si cateva filmari pe care insa nu am descoperit cum sa le transform din UDF in AVI la o calitate corepsunzatoare, de aceea filmulete am sa pun filmulete de la niste oameni mai curajosi care au filmat in timp ce eu nici macar nu tineam ochii deschisi decat cateva secunde.
 Prima atractie cu care va veti intalni este Furios Baco (zona Mediterana-atinge uimitoarea viteza de 135km in 3 sec de la pornire). Este demential. Cand am coborat imi tremurau picioarele :)


Am gasit un filmulet frumos care reda f bine traseul Furios Baco. Asadar...


In drum spre cea de-a doua atractie din drumul nostru- Tutuki Splash- zona Polinezia
inconjurata de bambus


Calatoria cu barca Tutuki Splash se termina .......


Cu un mare splash!!! barca nu se vede dar este acolo


Totusi va recomand sa va dati in Tutuki in costum de baie pt ca o sa va inmuiati BINE


Tot prin Polinezia....

Zona de spectacole Polinezia


Kon-Tiki Wave-Polinezia



Zona China



Acest dragon nu scuipa foc, ci apa (atunci cand treceai pe langa el)

Si iata si cea mai periculoasa atractie - Dragon-Khan. I SURVIVED!

Se pare ca cineva a fost destul de nebun sa filmeze in Dragon-Khan, la viteza de 110km/ora si 8 loopinguri!!!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!