14 nov. 2010

Benidorm- capitala de vara din Costa Blanca

Dupa ce am petrecut o saptamana in Barcelona "alergand" dupa obiective turistice, simteam nevoia de relaxare, de genul.....sa stam si sa ne prajim la soare, si evetual sa ne balacim.
Am ales statiunea Benidorm, care este situata la aproximativ 60 km est de Aeroportul International Alicante, mai precis in Costa Blanca din sudul Spaniei pentru ca am auzit ca este cea mai mare statiune a Spaniei, si inca din anii '50-60 era preferata englezilor. Exista doua plaje uriase, Levante si Poniente, care sunt de fapt doua golfuri, despartite la mijloc de o fantana. Pe plaja Levante se pot vedea rasarituri de soare, iar plaja Poniente te rasfata cu apusuri.( asta pentru ca in puctul care le desparte, se creeaza un unghi cam de 90 de grade).

 
Vedere panoramica Poniente
 Este o statiune in care predomina zgarie-norii. Noi am fost pe plaja Poniente mai mult, v-am spus ca eram destul de obositi. Asa de obositi incat tot ce am facut intr-o saptamana a fost: plaja, baie si satisfacerea tentatiilor culinare.  

Benidrom are o capacitate foarte mare de cazare, exista tot felul de hoteluri, atat de multe incat nu-ti vine sa crezi. Noi ne-am cazat la un hotel care nu era chiar langa plaja, ci la vreo 300 de m pe niste stradute, Hotel Rosabel - am gasit cazare cu 60 E cu md/noapte (camera spatioasa, cu tv lcd plat, balcon, baie).

De pe plaja Poneinte se vede in larg, nu prea departe, o mica insula (inclinata), pe care se observa o contructie. (nu am vizitat-o).

Apa este foarte clara, atat de clara incat la un moment dat am observat trecand pe langa mine o pisica de mare (care sincer m-a cam speriat si n-am mai intrat in apa cam 1 ora ;)



plaja Poniente noaptea

In ce priveste mancarea, porti gasi mancaruri variate:
-feluri tipic spaniole (arroz negro- orez negru cu cerneala de sepie, creveti si scoici; paella - orez (cred ca pun curry in el pentru ca este galben) tot la fel cu creveti sau poate fi numai cu legume sau cu pui; jamon con melon (jamonul este o sunca speciala de porc-practic se pune pulpa de porc la uscat muult timp, pana capata un  aspect ciudat :) , apoi e buna de mancat -se taie din ea felioare subtiri gen prosciuto, si se manaca cu pepene galben rece; gaspacho- supa rece facuta la blender din rosii, ulei de masline, ardedi si castravete; canelones- niste mici role de carne tocata invelite intr-o foaie de paste fainoase; faimosul vin cu portocale Sangria
- feluri tipic englezesti (pentru ca multi englezi care au vizitat Benidorm s-au indragostit de aceste locuri si s-au decis sa ramana- definitiv): mic dejun englezesc (format din ou ochi, carnati, paine prajita cu boabe mari de fasole), hamburgeri cu cartofi prajiti, si alte tipuri de mancare mai putin sanatoasa dar nu mai putin gustoasa

Fiecare restaurant (terasa) are compus in fiecare zi un meniu format din doua feluri de mancare, un desert si o bautura, totul in valoare de 8-9 euro. Si bineinteles ca atat la felul 1, cat si 2 si desert aveai 3 optiuni din care sa alegi. DELICIOS!

Apropo, pe plaja Poniente veti intalni multi porumbei albi (numai albi), care sunt foarte obisnuiti cu oamenii si isi au cuiburile in palmierii din zona de promenada.






monument dedicat marinarilor
 
Daca credeti cumva ca distractia lipseste, ei bine foarte aproape de Benidorm exista mai multe parcuri tematice de distractie (unde insa nu am fost, dar pe care sigur nu le voi ocoli cu proxima ocazie).
Este vorba despre:

-Terra Mitica (care contine cinci zone: Grecia, Iberia, Egipt, Roma si Insulele, fiecare cu roller-coastere surprinzatoare). Cele mai periculoase atractii sunt: Synkope, Furia lui Triton, Titanide, Magnus Collosus, Zborul pasarii Phoenix, Furia lui Ahile. Gasiti filmari din cursele acestor atractii pe Utube.



- Terra Natura un parc zoo unde poti interactiona cu unele dintre animale si nu cred ca e vorba despre  crocodil ;) impartit deasemenea pe zone: Pangea, America, Asia si Europa. Aici exista 1500 de animale sin 200 de specii diferite, dintre care 50 sunt dintre exemplarele pe cale de disparitie.









4 comentarii:

Appreciation to my father who told me on the topic of this web site,
this weblog is genuinely amazing.
my page: Spain weather March

I am actually grateful to the owner of this website who has shared
this enormous paragraph at here.
My web site - Los Llanos

Buna,
Anul acesta pe 12 septembrie dorim sa mergem si noi in acest loc minunat.Ai idee cum e vremea in aceasta perioada?

Multumesc frumos pentru aceste sfaturi. Sper sa avem o vacanta fara ploi si fara alte incidente....

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!